torsdag 4 juni 2009

googleträffar med konsekvenser

1. Vad kan man göra för att få det trivsammare? Hänger sakerna samman? Ska soffan vara kvar eller ska det satsas pengar på någon ny accessoar eller möbel? Hur är det med förvaringen? Hur kan man få sitt hem lite mer praktiskt och tilltalande? Är ytorna rätt disponerade? Hur hänger egentligen konsten? Vi tipsar om hur du kan utveckla eller kanske förändra din stil. Belysningen är något många ofta glömmer bort. Vad har du i källaren? Vi talar lite om feng shui och om konsten att inte samla på sig alldeles för mycket saker och hur skönt det är att rensa bort och få ordning på alla prylar.

2. Nu ska jag hänga tvätt och fundera på alla organisera projekt jag borde dra igång här hemma. Framförallt att återigen iskallt slänga eller ge bort kläder i garderoben. Det är så mycket som hänger där bara för att varje dag bli nonchalerat. En kompis fick en kasse kläder igår. Hon blev så glad. Kul! Skulle faktiskt gärna vilja få hem någon proffsig människa som gick igenom rum för rum och utan nostalgiska känslor tittade på sakerna och kläderna och rensade ut! Vad man samlar på sig även om man rensar och rensar. Konsten att inte samla på sig är väl att inte köpa nya grejer, men det är ju så kul!

3. När vardagsrummet var dammsugat och alla saker stod på sin rätta plats enligt feng shui mönstret satte vi oss ner i soffan och bara njöt av livet. Vad skönt det är att ha tomt och rent hemma! Det gör sån skillnad när man kan sitta framför teven utan att hela tiden känna att där i hörnet borde det nog dammas och den där fula byrån borde jag nog ha slängt. Efter att vi suttit där bara en kort stund började jag känna av hur fint tavlorna hängde på väggarna också. Det var guld värt att vi anlitade Peder som kom hit och hängde dem i harmoniska lägen för att skapa en mer intensiv närvaro! När vi satt där och programmet började kändes det som att vi till slut bemästrat konsten att inte samla på oss prylar :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar