tisdag 20 oktober 2009

memorandum

Robotrösten påminner: Vi är inte gjorda av dina dagar. Vi har ett värde bortsett från det du räknat på. Våra kretsar skvallrar om allt du inte vet något om, allt som du tar för givet.

När du sover och riktar tankarna framåt är det vi som driver motorn i nutid, får alla kolvar att pumpa hårt för att maskinen ska hålla ihop. När du är vaken och bryr dina tankar om nuet är det vi som gör att du tar dig framåt, denna gnisslande svåra process som bara med vårt yttersta heltidsarbete görs möjlig.

När du ägnar ditt prat åt en kär person är det vi som ser till att du inte glömmer en annan. När du vittjar bland medmänniskorna är det vi som bygger och löder dina kriterier. När du går in i en schism är det vi som ritar kartan så att du kan hitta ut igen.

Du kan nonchalera oss hur mycket du vill, men om du en dag vaknar upp och saknar hud på ögonlocken, saknar fettlager på hjärnbarken, saknar omdöme ovanpå kunskapen, så vet du att vi lämnat stället. Det finns bara så mycket man kan ta innan det yttersta lagret bryts ner.

2 kommentarer:

  1. Livstecken!

    CG och jag sipprar gärna in i grundvattnet en vacker dag.

    SvaraRadera
  2. Redan sipprat! Nu i kolumn också.

    SvaraRadera